Home » Witlofsalade

Witlofsalade

Van witlof maak je snel een heerlijke salade. Er zijn heel veel variaties mogelijk. Deze witlofsalade met appel en rozijnen kan ik je zeker aanbevelen.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 3 stronken witlof
  • 3 plakken kaas
  • 1 appel
  • 1 bosui
  • 50 gram walnoten (ongezouten/ ongebrand)
  • 3 eetlepels blanke rozijnen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het:

  • Doe de rozijnen in een kom en wel deze terwijl je de rest van de salade gaat maken.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere binnenkant er samen met het kontje af. 
  • Snijd daarna de witlof in dunne ringen en doe dit in een ruime kom.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine stukjes (je hoeft de appel niet te schillen).
  • De bosui snijd je in dunne ringen en de plakken kaas in kleine blokjes.
  • Giet de rozijnen af.
  • Hak de walnoten in grove stukken.
  • Doe alles bij de salade in de kom behalve de walnoten.

Voor de dressing

Mix in een kommetje:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • en peper en zout naar smaak

Schep dit door de witlofsalade en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. Vlak voor je de salade gaat serveren strooi je de walnoten erover.