Welkom » Energierepen

Gezonde energiereep

Energierepen zijn soms handig als tussendoortje als je voorlopig nog niet aan tafel kunt. Helaas zitten energierepen die je koopt vaak vol suiker. Je maakt ze gemakkelijk zelf en gebruikt alleen het zoet van gedroogd fruit. De havermout, de zaden en het fruit geven je veel vezels, die je helpen de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

 

Dit heb je nodig:

  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram gedroogde cranberry’s
  • 100 gram dadel (liefst medjoul)
  • 200 gram zaden
  • 50 gram fijne havermout
  • 50 gram boter
  • 2 eieren

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de gedroogde abrikozen, cranberry’s en dadels fijn in een keukenmachine of met een blender of staafmixer. Fijn hakken met de hand kan ook.
  • Meng er de zaden door (mengsel van bijvoorbeeld sesamzaad, pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten) en de havermout. Smelt boter en klop de eieren los. Meng de boter en de eieren door het zaden-fruitmengsel.
  • Druk het mengsel in een platte ingevette bakvorm. Maak het mooi glad aan de bovenkant. Bak de koek in 20 minuten gaar. Stort de koek op een plank. Als de koek is afgekoeld kun je deze in repen snijden.
  • Bewaar de repen in een afgesloten bakje. Wil je een reep meenemen, doe dat in een bakje of wikkel de reep stevig in aluminiumfolie. Dit recept is goed voor ca 20 repen. 

Tip!

Je kunt de repen ook invriezen.