Welkom » Begeleiding

Gezond gewicht gevolg van goede voeding

en voldoende bewegen

Over voeding gaan de gekste verhalen. Dan mag dit wel en dan juist dat weer niet! Wat zijn nu de feiten en wat zijn fabels over voeding?

Als gewichtsconsulent help ik je hierin (opnieuw) je weg te vinden en begeleid je naar een fitte leefstijl en gezond eetpatroon. Je kunt daarbij kiezen voor individuele of groepsbegeleiding.

 


Best Body werkt volgens 'de richtlijnen goede voeding' van de Gezondheidsraad. Deze richtlijnen zijn uitgebreid onderzocht en wetenschappelijk onderbouwd. Het Voedingscentrum Nederland heeft deze richtlijnen vertaald naar het voorlichtingsmodel de Schrijf van Vijf.

 

In de Schijf van Vijf zijn voedingsmiddelen opgenomen die een bijdrage leveren aan je gezondheid. Deze voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je voldoende energie hebt en alle stoffen binnenkrijgt die je dagelijks nodig hebt om optimaal te functioneren.

 

In aanvulling op de Schijf van Vijf werken we met de methode PuurGezond. Dit betekent kiezen voor pure, natuurlijke producten en zoveel mogelijk koken zonder pakjes en zakjes. Door te kiezen voor natuurlijke voeding bereik je een gezond gewicht, voel je je fit en energiek, heb je geen last van (vr)eetbuien en zit je lekker in je vel.


Wil je overstappen naar een gezond eetpatroon, met lekkere recepten, goede tips en een duidelijk stappenplan? Je kunt bij Best Body individueel en in kleine groepen worden begeleid .

Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij individuele begeleiding ontvang je advies en begeleiding op maat en krijg je alle aandacht. Je mist daarentegen de energie en stimulans van een groep. Samen werken aan hetzelfde doel schept een band. Vaak levert deelname aan het leefstijlprogramma je leuke contacten op. Daarnaast stimuleer je elkaar om doelen te  behalen en steun je elkaar als het even tegen zit.

Wat past het beste bij jou?